Hoe pixelen we
Start Omhoog Contactpagina Inhoud

 

 

 

Hoe gaat pixelen?
Om uw eigen pixel kunstwerk te maken heeft u het volgende nodig:
een of meer basisplaten
pixelmatjes
een patroon
een pincet

links een afbeelding van een basisplaat, rechts is er ingezoomd en ziet u de pinnetjes waarop de pixels worden geschoven

.

kleurnummer

.
De pixelmatjes 312 kleuren, elk matje bevat 140 pixels het software programma rekent met 135 stuks zodat het niet erg is als eentje ontbreekt of wegsprint .... u heeft er altijd genoeg om uw pixel kunstwerk te maken in het cirkeltje in het midden staat aan de achterzijde het kleurnummer vermeld, dit komt overeen met het nummer wat u op de patroon vindt,

                      

Een vol gepixelde basisplaat bevat 2000 pixels. Hiernaast een deel van zo'n basisplaat met het oog van de wolf.

afgebeeld een deel patroon, op deze pagina zijn dit 4 delen indien het patroon wordt geprint met een laserprinter zullen er slechts twee deel patronen getoond worden. Op deze delen wordt de basisplaat gelegd.

De patronen worden gemaakt met het Pixelhobby Designer Programma, dit programma zet uw foto om in een werkboek, de grootte van dit werkboek (aantal bladzijden) is afhankelijk van de grootte van uw pixel kunstwerk en het aantal kleuren. U kunt het programma via onze pagina software gratis downloaden.

Zelfs met heel weinig computerkennis kunt u met de PixelHobby software uw eigen voorbeelden maken en de patronen uitprinten. Op het eerste vel 'Parts List' staat precies aangegeven welke materialen u nodig heeft.

Naast zelf patronen maken kunt u ook bestaande patronen gebruiken op onze site vindt u bijvoorbeeld de standaard patronen van pixelhobby, maar ook de patronen die wij zelf hebben gemaakt waarvan een aantal niet gratis te downloaden zijn vanwege rechten op de beeltenis.

We zullen nu stap voor stap het pixelen behandelen

Neem pagina 1 van de deelpatronen, op deze pagina ziet u 4 of 2 deelpatronen, elk patroon deel is voor maximaal 4 kleuren de kleuren worden respectievelijk onderscheiden door een vierkant, een cirkel, een kruisje en een driehoek.

Plaats de basisplaat PRECIES op het patroon. Er zijn diverse mogelijkheden om de basisplaat op de juiste plaats te houden, sommige mensen maken gebruik van het pixelraam anderen doen het met een showmap of ander hoesje en er zijn mensen die het zonder hulpmiddelen doen. U zult zelf moeten ervaren wat u fijn vindt.

Heeft u de eerste 4 kleuren geplaatst, verplaatst u de basisplaat naar het volgende deelpatroon en plaats de pixels van de volgende 4 kleuren op de basisplaat. Dit blijft u herhalen totdat alle kleuren op de basisplaat zijn aangebracht. De basisplaat is nu gevuld met 2000 pixels. Bestaat uw pixel kunstwerk uit meer dan een basisplaat begint u nu aan de tweede, enz., enz.,

Voor elk symbool in het patroon kijkt u welke kleur u moet gebruiken via de legende.
.
Nadat de basisplaten allemaal zijn gevuld, kunt u deze met transparante tape aan elkaar bevestigen. Sinds november 2012 zijn de basisplaten aangepast en kunnen we met behulp van zwaluwstaartjes aan elkaar worden gezet. Zorg ervoor dat de basisplaten strak tegen elkaar liggen. Uw werk is meer dan de moeite waard om dit dan in te lijsten.

De zwaluwstaartjes brengt u pas aan als u klaar bent met pixelen, dit behoort dus tot de afwerking van uw kunstwerk.

hiernaast ziet u een volledig gepixeld kunstwerk van een wolf op 9 basisplaten.
Nu we u hebben laten zien hoe het pixel in zijn werk gaat bent u ook benieuwd wat een en ander nu kost, na de tijd die u nodig heeft voor uw hobby kunt u aan de hand van de materiaallijst zijn wat uw project gaat kosten, de prijs voor een basisplaat bedraagt 2,50 en voor een pixelmatje 30 cent. De benodigde software is gratis te verkrijgen.

Meer informatie benodigd kom gezellig langs in onze winkel, onder het genot van een kopje koffie of thee leggen we alles aan u uit, een emailtje met vragen kunt u sturen aan info@wiha-design.nl of neem de telefoon en bel 0172-585511.

 

 

 

Copyright 2003 - 2019  WiHa - Design
Laatst bijgewerkt: 06 juni 2017

info@wiha-design.nl                      0172-585511                       

Dorpsstraat 88

2391 BL Hazerswoude Dorp

geopend van dinsdag t/m zaterdag van 10:00 - 16:00 uur

.